Dosáhnutí dobrých sportovních výkonů v atletice není záležitostí pouze individuální, je nutno skloubit talent a píli svěřence spolu s kompetentním a důsledným trenérem. Nám se v AK Krupka poštěstilo obojí. Členka vrhačského družstva, oštěpařka Lucie Schneiderová (14 let) pod vedením trenéra Jiřího Josefuse, podala v Žitavě skvělý výkon hodem 36,12m oštěpem gramáže 500g a tímto výkonem se nominovala na olympiádu mládeže 2019.

Lucka na stupních vítězů v Zittau

 

 V rámci 16. členné výpravy z ústeckého kraje se zúčastní mezi dny 23.6 – 26.6. 2019 Olympiády mládeže v Jablonci nad Nisou, srdcem české atletiky. Ústecký kraj bude reprezentovat právě v hodu oštěpem 500g v kategorii starších žákyň. Lucka si své místo ve skupině poctivě vydřela, tréninky má 3x týdně, kromě hodů s trenérem Josefusem se účastní také silově-dynamických, sprinterských a kompenzačních tréninků s trenérem sprinterů Částkem. Oštěpu se Lucka věnuje 3 roky. Nejpozoruhodnější je ovšem progres, který zvládla za poslední rok. Loni měla totiž nejlepší hod změřený na 24,83m, oproti letošním 36,12, což je zlepšení osobního rekordu o necelých 12 metrů, což je skoro 1,5 násobek loňského hodu.

Lucka při bočním rozeběhu

 

Kromě sportu se věnuje také hudbě, navštěvuje ZUŠ Stanislava Šebka v Krupce. Hraje velmi dobře na 3 hudební nástroje. Hlavními favority pro Lucku jsou dechy, hlavně saxofon. Dále klarinet a jako doplněk hraje na klavír.

 

Celý článek naleznete v měsíčníku radnice.