Vážení rodiče, členové klubu a všichni příznivci AK Krupka.

S ohledem na probíhající válku na Ukrajině a související uprchlickou krizi jsme se rozhodli přispět pomocí těm, kteří naši pomoc potřebují a kteří se vyskytují v našem nejbližším okolí.

Jak jistě víte, na krupském stadionu a okolí je již nyní ubytováno mnoho ukrajinských žen se svými dětmi. Rozhodli jsme se, že umožníme těmto dětem, aby se přidali k našim tréninků. Záměr je, že nebudeme vytvářet žádné „ukrajinské“ skupiny, ale ukrajinské děti budou trénovat spolu s našimi dětmi, v současných družtvech. Věříme, že tento přístup je nejprospěšnější pro všechny, zároveň neovlivní negativně probíhající sportovní přípravu stávajících atletů.

Je možné, že tito uprchlíci přicházejí ve značkovém oblečení a s telefonem v ruce, jak nám tvrdí proruská propaganda, ale my víme, že oblečení a případně telefon je často jediný majetek, který jim zůstal. Prosíme vás tedy, pokud máte doma po vašich dětech sportovní boty či sportovní oblečení, které již vašim dětem není a jste připraveni ho vyhodit, zda byste mohli toto poskytnout oddílu, abychom mohli případným zájemcům poskytnout alespoň minimální vybavení pro trénink. Vybavení, které se případně neupotřebí v našem oddíle pak poskytneme dále jiným sportovním oddílům, které budou postupovat stejně, případně organizacím, které se zabývají humanitárními sbírkami a ví jak a kde pomáhat, aby to dávalo smysl.